Ik wil mijn huis verkopen

Ik wil mijn huis verkopen

Veilig kopen en verkopen tijdens de Coronacrisis.

Goed Nieuws Makelaars introduceert Verkoop onder voorbehoud van bezichtiging.

De regels omtrent het Chinese Corona virus gelden voor iedereen. In Nederland merken wij de gevolgen ook duidelijk. Er is sprake van een volledig nieuwe omstandigheid.

De krapte op de woningmarkt wordt er echter niet minder van.

Goed Nieuws Makelaars biedt de optimale faciliteit waarmee u zonder in contact te komen met anderen dan leden van uw eigen gezin 100% veilig een huis kunt kopen en verkopen.

Uw woning wordt verkocht of gekocht onder het voorbehoud van bezichtiging.

Hoe werkt het?

Stap 1:  U ziet een woning te koop staan via Goed Nieuws Makelaars. Deze woning staat te koop met een bieden vanaf prijs. De zogenaamde richtprijs.

Stap 2:  U bezoekt op de website van Goed Nieuws Makelaars het huis van uw interesse.

Stap 3: Bij serieuze belangstelling registreert u zich online. U heeft nu toegang tot alle belangrijke informatie van de betreffende woning.

Dit betekent dat u inzage krijgt in bijvoorbeeld de vragenlijst, de lijst van zaken, extra video-ondersteuning, eventueel bouwkundige rapportage, bestemmingsplan informatie en in geval van appartementsrechten onderliggende vve-informatie. U wordt volledig geïnformeerd. 

Na een periode van aankondiging gaat de veilingklok lopen. Vanaf nu heeft u de mogelijkheid om te bieden.

Stap 4:  U gaat over tot het plaatsen van een bieding op ons platform. U kunt bieden met de reguliere voorbehouden (financiering, verkoop eigen woning). Belangrijk is dat u uw bieding vergezeld doet gaan van een volledige aankoopmotivatie. Hiervoor is ruimte op het platform. Voor verkoper is het belangrijk om te weten wat het verhaal is achter uw bieding. Belangrijk om te weten: Uw bieding vindt automatisch plaats onder het voorbehoud van bezichtiging.

Houdt de veiling goed in de gaten, want u kunt worden overboden. Verkoper heeft het recht van gunning. Dit betekent dat verkoper uiteindelijk bepaalt met welke bieder de koopovereenkomst wordt opgesteld.

Stap 5:  Verkoper bepaalt wie de woning gegund krijgt. Na dit moment wordt de koopovereenkomst opgesteld.

Stap 6: Ondertekening van de koopovereenkomst./ sleutelverklaring. De koper ontvangt na ondertekening van de koopovereenkomst op een onderling afgesproken moment de sleutels van de woning voor bezichtiging van het huis.

Koper krijgt uitgebreid de gelegenheid om de woning grondig en nauwkeurig te bezichtigen. Koper doet deze bezichtiging op eigen gelegenheid, eventueel ondersteund door een ter zake kundige professional. (aankoopmakelaar/ aannemer)

Stap 7: gelegenheid tot vragen, koper krijgt tot 24 uur na bezichtiging de gelegenheid tot het stellen van vragen aan de verkoper. Na het beantwoording van deze vragen gaan de wettelijke drie dagen bedenktijd in.

Stap 8: Koper bepaalt in de drie dagen bedenktijd voor zich zelf of de koopovereenkomst gestand wordt gehouden of dat hij/zij afziet van de aankoop.  

Voordelen:       

Het grootste voordeel is dat het voor alle partijen op elk onderdeel van het proces VEILIG is. 

  1. Er is geen risico op fysiek contact tussen partijen.
  2. Er is sprake van de best mogelijke informatievoorziening
  3. Verkopers kunnen met een minimum aan bezichtingsbelasting hun huis verkopen
  4. Kopers krijgen tijd en gelegenheid om hun beste bod uit te brengen
  5. Verkoper krijgt gelegenheid om beste bieder te filteren
  6. Koper krijgt uitgebreid de mogelijkheid om de woning te bezichtigen
  7. Koper mag ook na ondertekening bij twijfel terugtrekken
  8. De woningmarkt kan door!