Hieronder vindt u enkele veel gestelde vragen én antwoorden over het syteem van Goed Nieuws Makelaars.
-
Vraag
Krijg ik ook een te koop bord?
-
Antwoord
U ontvangt een zogenaamd V- bord. dit bord kunt u aan de voorkant van uw huis bevestigen.
-
Vraag
Hoe zit het met een energielabel?
-
Antwoord
Een energielabel is een verplicht onderdeel van de aanbieding. Beschikt uw woning bij verkoop niet over een energielabel, dan loopt u het risico op een boete. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het verkrijgen van een energielabel.
-
Vraag
gelden voor zakelijke bieders dezelfde regels als voor particuliere bieders?
-
Antwoord
Nee, voor particuliere bieders geldt de drie dagen bedenktijdregel. Voor zakelijke bieders geldt deze regel niet. Bij zakelijke bieders is een geaccepteerd bod bindend.
-
Vraag
Werkt Goed nieuws makelaars landelijk?
-
Antwoord
Ja, wij werken landelijk. Er is een aantal Goed Nieuws makelaars in Nederland. Per werkgebied is er ruimte voor één Goed Nieuws Makelaar.
Uw Goed Nieuws Makelaar verzorgt de verkoop van uw woning waar uw woning zich in Nederland bevindt.
-
Vraag
Hoe zit het met de Stichting Goed Nieuws?
-
Antwoord
De Stichting Goed Nieuws is opgericht om Goed Nieuws te brengen bij mensen die dit niet verwachten maar wel verdienen.10% van de veiling fee van elk door Goed Nieuws Makelaars verkochte huis is bestemd voor de Stichting Goed Nieuws.Van dit bedrag wordt 50% besteed aan omstandigheden verbeterende projecten in Nederland voor mensen die buiten onze reguliere doelgroep vallen. De andere 50% wordt besteed aan internationale levensreddende projecten / organisaties.
-
Vraag
Hoe werkt het met een projectnotaris
-
Antwoord
Goed Nieuws Makelaars werkt standaard met een projectnotaris. Dit betekent dat van te voren duidelijk is welk notariskantoor het transport van de te verkopen woning gaat afwikkelen. Goed Nieuws Makelaars heeft bewust gekozen voor een vaste notaris. Dit heeft er mee te maken dat onze processen te volgen moeten zijn. Met de projectnotaris hebben wij duidelijke afspraken gemaakt over de verwerking van deze processen die specifiek zijn voor transacties via Goed Nieuws Makelaars. Hierbij kunt u denken aan de distributie van de gelden voor de Stichting Goed Nieuws en het verwerken van de koopovereenkomsten.
Makelaars handelend onder private label maken standaard gebruik van een lokale notaris.
-
Vraag
Wanneer sluit de veiling
-
Antwoord
De Veiling sluit in principe aan het eind van de looptijd van de veiling. Wordt er echter geboden in het laatste kwartier van de veiling. dan verlengen we met een kwartier op de klok. Dit betekent dat bieden voor het sluiten van de termijn bij sluiting om 18.00 uur het volgende effect heeft. Een bieding geplaatst om 17.46 tot gevolg heeft dat de veiling verlengd wordt tot 18.15 uur. wordt er vervolgens geboden om 18.03 uur dan wordt verlengd tot 18.30 uur en zo verder tot het bieden stopt. Op deze manier krijgt iedere belangstellende een eerlijke kans zijn of haar bod te verbeteren.